Harahorn GT 2

  • 4 cl Harahorn Gin
  • 6 cl rabarbrasirup
  • 20 cl tonic
  • isbiter

Rabarbrasirup:

  • 2 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 8 dl norsk rabarbra i biter
  • 1/2 sitron

 

Cred: Helleskitchen.no

Harahorn blå

  • 4 cl Harahorn
  • 6-8 Blåbær
  • 6-8 Einebær
  • 3 biter appelsinskall
  • 1 kvist rosmarin
  • 1/3 Stang Rabarbra
  • 1 flaske Thomas Henry tonic water

 

Cred: Micke på Underbar i Oslo

Harahorn “Sour”

  • 4 cl Harahorn Gin
  • 2 cl fresh lemon juice
  • 3 cl liquid sugar
  • 1 eggwhite
  • 1 dash Angustura orange Bitters
  • Shake it

Harahorn Tonic Special

  • 4 cl Harahorn Gin
  • 10 cl Fever tree Premium
  • Indian Tonic Water
  • Green apple
  • Zest (alt. a small stalk of rhubarb)

Norwegroni

  • 3 cl Bareksten fatlagret gin
  • 1.5 cl Carpano Antica Sweet Vermouth
  • 1.5 cl Campari

Rør i et rørglass fylt med is, tilsett 4 dråper bitter og sil i ett rocks-glass fylt med is. Dekorer med appelsintvist.

Harahorn GT

  • 4 cl Harahorn gin
  • Fentimans tonic
  • kvast rosmarin
  • Pynt med blåbær på et strå.

Misty Harbour

  • 4 cl Bareksten fatlagret gin
  • 1 cl St.Germain hylleblomstlikør
  • 0.5 cl timianinfusert Lillet Blanc
  • 2 dash med Laphroaig

Rør alle ingredienser i et rørglass fylt med is og sil i et avkjølt cocktailglass. Dekorer med en timiankvist og sitron cest.

I’ll Never Tell (I.N.T)

  • 4 cl Harahorn gin
  • 0.5 cl grønn Chartreuse
  • 3 ferske bringebær
  • 2,5 cl sitronjuice
  • 1.5 cl sukkerlake

Ristes hardt og dobbeltsiles i et avkjølt cocktailglass. Dekorer med 2 bringebær og 2 blåbær.

Akevitt sour

Dette trenger du:

  • 4 cl akevitt
  • 4 til 6 cl sitronjuice
  • 2 teskjeer sukker
  • 2 dråper angostura bitter
  • Eggehvite fra ett egg
  • Isbiter
  • Cocktail shaker

 

Slik gjør du:

  1. Ha akevitt, sitronjuice, angostura bitter, eggehvite og isbiter i en cocktail shaker.
  2. Rist blandingen godt, men ikke for godt, da drinken kan bli utvannet hvis du rister for mye og for lenge. Her er vi først og fremst ute etter å kjøle det ned, men også for å blande ingrediensene. Siden drinken inneholder eggehvite er målet å få et skumlokk på toppen.
  3. Tøm ut isen av cocktail shakeren og hell drinken i et fint cocktailglass.

 

Et godt tips fra Stig:

– Her kan du pynte med en appelsinbåt slik alle klassiske drinkene har, men jeg personlig synes det er finest uten noe som helst. Da kommer selve drinken bedre frem.