VI BRØT MONOPOLET

Det Norske Brenneri, tidligere Puntervold/Agder Brenneri, har sin produksjon og fatlager i Grimstad på Sørlandet. Her har det blant annet vært produsert forskjellige akevittmerker og eplebrennevin siden produksjonsmonopolet i Norge ble oppløst 2005. Vi var det første private brenneriet i Norge etter mer enn 80 år med monopol. Grimstad har en historie tilbake fra 1880-tallet når det gjelder fremstilling av hetviner, gjennom merkevaren Fuhr.

VI BRENNER FOR GAMLE HÅNDVERKSTRADISJONER

I våre akevitter bruker vi kun de beste urter og krydder, mange av dem fra norsk natur. På grunn av klimaet er det få steder på kloden hvor urter og bær har slik smak og aroma som i Norge. Det Norske Brenneri samarbeider med botaniker Rolv Hjelmstad i Urtekilden på Oppdal og økologiske urter fra Røros. Vi legger stor vekt på fatlagring og bruker kun de beste Oloroso sherryfat fra Spania. Mange av våre akevitter har fått norske og internasjonale priser for sin kvalitet.

I dag er Det Norske Brenneri mest kjent for sine håndverksprodukter, akevittene Arvesølvet, Arvesølvet Helt Klar, Høvding og Hellstrøm. I 2012 lanserte vi Norges først single malt whisky, kalt Audny. Oppfølgeren, Eiktyrne, kom i november 2015. Det året lanserte vi også et ny norsk gin – basert på norske bær og urter. Harahorn – Norwegian small batch gin – er en ekte håndverksgin med einebær fra Røros.


 

VI SOM BRENNER

Fabian Widmer

Fabian Widmer

Daglig leder på Brenneriet i Grimstad. Født i 1980 og oppvokst i Wald-Schönengrund i Sveits. Utdannet yster/meierist i Sveits. Har erfaring fra forskjellige Appenzeller Ysterier og meierier i Sveits, før han flyttet til Norge for å lede arbeidet på Hemsegarden Ysteri i Hemsedal. Er spesialist i business administration og den som holder styr på mennesker og fat på Brenneriet i Grimstad. Tok ekstrautdannelse og brenneriskole ved Hohenheim Universitet i Tyskland.

Favorittdrikke: Arvesølvet Helt Klar!

Jon Bertelsen

Jon Bertelsen

Master blender i Grimstad. Jon er grunnlegger av cognacen med samme navn, og står også bak brennevinsserien Jons Utvalgte. Han har gjennom nesten 20 år jobbet tett med flere skotske whiskyprodusenter, verdens antatt beste produsent av Calvados i Normandie, samt en rekke cognachus i den ypperste kvalitetseliten. Jon er kjent for sin kritiske smak, men samtidig også for sin allsidige kompetanse innenfor godt brennevin.

Favorittdrikke: maltwhisky lagret på småfat og terroirpreget cognac.

Robin Gundersen

Robin Gundersen

Robin begynte læretiden sin hos forrige eier av Brenneriet, Ole Puntervold. I dag har Robin ansvaret for destillatene av de mange krydder, urter og vekster som brukes i akevitt- og ginproduksjonen i Grimstad. Hos oss destilleres uttrekk av alt fra tang til karve. Robin var også med i prosessen rundt utviklingen av Harahorn small Batch gin. I dag er det han som gjør håndverket når en ny batch skal lages. Robin er utdannet industrimekaniker, noe som også kommer godt med i det daglige arbeidet. Sammen med master blender Jon Bertelsen er Robin garantisten for kvalitetsproduktene som leveres fra Det Norske Brenneri i Grimstad.

Odd J. Nelvik

Odd J. Nelvik

Medgründer av Det Norske Brenneri. Mest kjent som tidligere sjefredaktør i Se og Hør, men har i mange år vært en stor tilhenger og nyter av de norske akevittene. I dag er Nelvik heltidsengasjert i brennerivirksomheten.

Favorittdrikke: Kjernekar XO

Det Norske Brenneri så dagens lys i 2011. De to gründerne Odd J. Nelvik og Stig Bareksten ønsket å lage en ny akevitt, der fatlagringen skulle spille en større rolle for sluttresultatet. Slik ble Arvesølvet født. I januar 2014 kjøpte det Norske Brenneri Puntervold AS og Agder Brenneri av Ole Puntervold. Heretter vil de fleste nylanseringer komme i regi av Det Norske Brenneri.

Ole Puntervold er en pioner i norsk brennevinsproduksjon. Han fikk produksjonsbevilling nummer 1 i Norge. Ole Puntervold er sivilingeniør, med hovedfag i organisk kjemi, og biokjemi som fagkrets. Det var hans far som startet virksomheten i 1952. Ole Puntervold hadde et slagord for sin virksomhet: Nil satis nisi optimum – kun det beste er godt nok!

VIKTIG

Som alkoholprodusent, har Det Norske Brenneri AS et ansvar til enhver tid å følge de lover og regler som gjelder for denne næringen. Slik bidrar vi best til å unngå misbruk av alkohol.

ANSVARLIG ALKOHOLKONSUM!

Det Norske Brenneri AS er Norges nest største brennevinsprodusent. Selskapet vektlegger brenneriets håndverkskultur og lange tradisjoner. Det Norske Brenneri AS bidrar til viktige arbeidsplasser både i distriktene og i de større byene i Norge. Alkoholholdige produkter bidrar til å skape gode opplevelser, men vi kjenner også til alkoholens negative sider. Vi er bevisst begge deler og har det med oss i tankene når vi deler av vår kunnskap om våre produkter, til våre kunder. Vi ønsker at alkoholholdig drikke nytes med glede og sunt vett, både ute og hjemme. Det Norske Brenneri AS er stolte av det vi produserer og håper derfor våre produkter bidrar til nytelse, økt kunnskap og forståelse knyttet til dette tradisjonsrike håndverket.