Vi er stolte av vårt håndverk

Det Norske Brenneri ble i 2019 den store vinneren i verdens største brennevinskonkurranse, San Francisco World Spirits Competition (SFWSC)

Vi ble tildelt dobbelt gull for Arvesølvet fatlagret akevitt og også for Harahorn fatlagret gin. Harahorn small batch gin fikk gullmedalje. Aldri har en norsk brennevinsprodusent opplevd noe liknende. Dette er som å vinne Oscar og Golden Globe på samme dag. I konkurranse mot 3000 brennevin fra hele verden. Ifølge juryen har det aldri vært så mange deltakere i San Francisco som i år.

At Arvesølvet akevitt tar et dobbelt gull betyr rett og slett at dette regnes som en av verdens beste. Det er svært sjelden at en akevitt får tildelt en slik høy utmerkelse, og vi er stolte. Æren bør ikke minst gå til de fagfolk vi har i Grimstad. Vi er stolte av vårt håndverk, og det at vi bruker de beste urter og krydder fra norsk natur. Og selvsagt de beste fatene til lagringen.

Akevitt er det norske urbrennevinet. De første skriftlige kilder går tilbake til 1500-tallet. Et eksklusivt krydderbrennevin, basert på potetsprit, der også fatlagring spiller en stor rolle for sluttproduktet. Norsk Akevitt er beskyttet som et kvalitetsprodukt i EU – på lik linje med cognac og skotsk whisky. Arvesølvet er vårt hovedprodukt, og ble lansert høsten 2011.