Arvesølvet – Norges beste akevitt

Arvesølvet Aquavit tok førsteprisen og er kåret til Norges beste!

Norge er akevittland nummer en i verden. Torsdag kveld ble de beste kåret i en stor landsomfattende konkurranse i regi av Hanen, bransjeorganisasjon for alle virksomheter innen bygdeturisme og gårdsmat. Et proft dommerpanel under ledelse av Espen Smith, hadde i to dager smakt seg gjennom en rekke akevitter. I finalen torsdag kveld ble Arvesølvet fatlagret aquavit kåret til vinneren og Norges beste. Selveste matminister Sandra Borch sto for prisutdelingen, og det var markedssjef Jakob Nelvik i Det Norske Brenneri som tok imot diplom og gullmedalje.

  • Vi er utrolige stolte av at Arvesølvet  gikk helt til topps. Vi vet at konkurransen er knalltøff. Arvesølvet er nå en av verdens mest prisbelønte akevitter, men viktigst av alt er de mange gode tilbakemeldinger fra akevittvenner over hele Norden, sier markedssjef i Det Norske Brenneri, Jakob Nelvik.

Arvesølvet fatlagret 24 måneder ble også kåret til Nordens beste i en smakskonkurranse i København i 2020, og mottok i 2019 den høyeste utmerkelsen, dobbel gull, i verdens største brennevinskonkurranse i San Francisco.

Arvesølvet Aquavit finnes i en rekke størrelser på Vinmonopolet.

Akevitt er det norske urbrennevinet. De første skriftlige kilder går tilbake til 1500-tallet. Et eksklusivt krydderbrennevin, basert på potetsprit, der også fatlagring spiller en stor rolle for sluttproduktet. Norsk Akevitt er beskyttet som et kvalitetsprodukt i EU – på lik linje med cognac og skotsk whisky. Arvesølvet er vårt hovedprodukt, og ble lansert høsten 2011.
Arvesølvet-familienArvesølvet

Hva skal gå i arv til våre sønner og døtre?
Vi vil etterlate mer enn bare glinsende bestikk.
Vi vil gi noe ekte, med de aller beste råvarer.
Fra dalen der solen vår går ned, fra knausen der vi fant løvetann. Fra den lille vannstrømmen fra fjellet, som kom helt fra den smeltende snøen på toppen. Det er oss en stor ære, og et like stort ansvar, å destillere noe som er verdig fremtiden. Arvesølvet du holder nå er lagret på de aller fineste sherryfatene vi fikk fra Spania.

Smaksnotater fra master blender Jon Bertelsen:
På nesen vil du kjenne appelsin, plommer og sitrusoljer, samt hvit grapefrukt, karve, kardemomme, koriander, stjerneanis og vanilje. Smaken er kompleks, med karve, anis, appelsinmarmelade og lakrisrot. Ettersmaken varer og varer, med kryddertoner helt til siste slutt.

Nytes helst til tradisjonell norsk mat, eller alene i et tulipanformet glass.