(Norsk) Norsk whiskynyhet!

Sorry, this entry is only available in Norwegian Bokmål. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Andre utgave av Eiktyrne single malt whisky fra Det Norske Brenneri slippes på polets bestillingsutvalg fredag 13. januar.
Den har fått navnet Sokin og Eikin, og har vært lagret først på calvados, sherry og ferske amerikanske eikefat. Videre er den sluttlagret på to ferske Sauternesfat fra selveste Ch. Baron de Rothschild.
Foruten kompleksiteten i selve whiskyen, tilfører Sauternesfatene en særdeles delikat sødme. Vi har kun tappet 576 flasker, og alle er nummererte. Fargen er naturlig, forteller Master Blender Jon Bertelsen.

Det Norske Brenneri var først ut med norskprodusert whisky, da de slapp sin Audny i 2012.

Eiktyrne Sokin og Eikin har fått navn fra norrøn mytologi – der Sokin og Eikin er to av elvene som renner ut fra brønnen Kvergjelme – opphavet til alt vann.

Smaksnotater
Farge: Kobber
Duft: Rik. kompleks nese av plomme, tørket frukt og balsamisk tre. Vanilje og varm eplepai. Lett innslag av lakris og mørk sjokolade.
Smak: Rikt og fruktig anslag. Massiv sherry, delikat sauterns og intense krydder. Nybrent kaffe, ristede mandler og mintsjokolade. Avslutter mot peppermynte, lakris og mer sauterns. Fet, kompleks og særs delikat fatsødme. Lang ettersmak.

Vinmonopolnummer: 6991302 / vecturanummer: 143556 / EPD: 4748034
Polpris: 595,-