FIRE GULL TIL NORSKE LYNG BOTANICAL GIN

Både Gin of the Year og Spirit of the Year!

Norskproduserte LYNG Botanical Gin fra Det Norske Brenneri i Grimstad tok like godt hele potten i årets Bartender Spirits Award, en av USAS mest prestisjefylte konkurranser for brennevin fra hele verden. Imponerende 99 poeng, og best in show!

-Vi er overveldet, og dette var skikkelig moro. Nå skal vi feire seieren, unnskyld seierne, sier daglig leder på Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik.

Vi ble best uansett brennevin, og gikk forbi kjente internasjonale merker som blant annet Rermy Martin XO. Dommerne var rett og slett superimponert over Lyng fra Norge.

Det som kjennetegner Lyng Botanical Gin er de milde florale tonene. Vi har brukt 33 urter, krydder og blomster for å få frem den ultimate opplevelsen, og hentet vekster fra fjell og skog. Selvsagt også lyngblomst, forteller Nelvik.

Det Norske Brenneri i Grimstad er Norges nest største brennevinsprodusent, og lørdag arrangeres Sørlandet akevitt- og whiskyfestival på brenneriets eiendom i Grimstad. Over 350 personer er allerede påmeldt til smakinger og kurs og guidede turer. Du skal ikke se bort fra at det også serveres Lyng Gin.

I Norge er Lyng Botanical Gin basislistet på Vinmonopolet, hvor den også vant et anbud.